loader

VREDNE PČELE
SVAKOG DANA
RADE ZA VAS

Med predstavlja najdivniji proizvod koji nam je priroda podarila

Istorija meda

Poznat je čoveku od najranijih vremena. Nađen je u piramidama starog Egipta, gde je simbolizovao besmrtnost, ponovno rađanje. Egipćani su ga još koristili kao poslasticu, za zalečenje rana, stomačnih tegoba pa i za samu kozmetiku.

Pročitaj više

sace.jpg

Saće

Nauka još nije potpuno odgonetnula tajnu saća, ali se pouzdano zna da redovno žvakanje saća suzbija alergije na mnoge biljke, polen i slično i da stvara višegodišnju otpornost organa za disanje.

Pročitaj više
med01.jpg

Lekovita svojstva

O lekovitosti meda odavno se sve zna, a ovaj pčelinji proizvod blagotvorno deluje na zdravlje. Istraživanja su pokazala da med blagotvorno deluje u slučaju bolesti srca, infekcije mokraćnih kanala, loše probave, prehlade, akni i bubuljiica, gubitka kose, zubobolje...

Pročitaj više
medIshrana.jpg

Da li ste znali?

Da li ste znali da se med prema sadržaju proteina visoko kotira među prehrambenim proizvodima, jer sadrži sve esencijalne aminokiseline. Ima 37 mineralnih materija, vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, A, A, K, E, folnu kiselinu, organske kiseline (posebno ribonukleinsku), aromatične materije, polenova zrna, alkaloide, koloide, biogene stimulatore, biljne antibiotike i fitohormone.

kristal.jpg

Med koji kristališe

Često je pitanje da li je normalno da se med kristališe? Odgovor je, da. Pravi med se vremenom kristališe i po tome se razlikuje od falsifikata.

Pročitaj više
prop3.jpg

Propolis

Propolis u sebi sadrži čak oko 200 različitih sastojaka a najbitniji su: cvetni prah, vosak, smola, biljni balzami, esencijalna ulja, oligoelementi i vitamini.

Pročitaj više
maticni-mlec.jpg

Matični mleč

Matični mleč je pčelinji proizvod. Luče ga mlade pčele tek izležene, stare 6-12 dana, koje još ne lete. Jednu vrstu mleča luče za ishranu larvi pčela radilica, a drugu vrstu za ishranu matice (matični mleč). Matica se hrani matičnim mlečom prilikom polaganja jajašca u satne ćelije. Matični mleč je gusta neprozirna masa bele do bledožućkaste boje, ima karakterističnu aromu, oštar i kiseo ukus sa slatkim akcentom, složenog je sastava.

Pročitaj više
 
Powered by WebExpress