loader

Cenovnik artikala


tegla.jpg

700,00 RSD

-10%

630,00 RSD

Livadski med

Cvetni ili livadski med se dobija iz različitih vrsta cveća, zavisno od podneblja. Blagog je ukusa. Preporučuje se za podizanje imuniteta i oporavak nakon bolesti, kod sezonskih alergija i alergijske astme. Uvek je bolje uzimati cvetni med iz vaše okoline.Uzimajte jednu kašiku meda dnevno, tokom cele godine, za oporavak organizma i borbu protiv alergija.

tegla.jpg

700,00 RSD

-10%

630,00 RSD

Šumski med

Vrlo cenjena vrsta meda, tamne boje, veoma ukusan. Brzo se kristalizuje. Zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuje se anemičnim osobama, za oporavak nakon teških bolesti i operacija. Bogat je mineralnim solima i sadrži malo šećera, pa se često preporučuje dijabetičarima i sportistima. Trudnice ga mogu uzimati tokom cele trudnoće.Ova vrsta meda preporučuje se posebno za lečenje upale pluća: veliku kašiku ovog meda dodajte u tri decilitra biljnog čaja i pijte tri puta dnevno pre jela.

tegla.jpg

800,00 RSD

-10%

720,00 RSD

Bagremov

Bagremov med je izrazito svetložute boje i blagog ukusa. Odgovara većini ljudi jer se njegova aroma praktički ne oseti. Odličan za decu (ali tek nakon prvog rođendana), kao i za osobe koje se oporavljaju nakon bolesti. Koristi se i kod zatvora. Zbog sedativnog učinka pomaže kod nesanice, nervoze i napetosti.Za smirenje pre spavanja popijte šalju čaja od matičnjaka s dodatkom kašičice meda od bagrema. Pušačima je preporučljivo odmah po ustajanju da pojedu kašiku meda od bagrema.

tegla.jpg

700,00 RSD

-10%

630,00 RSD

Lipov

Lipov med je bistar, gotovo proziran i blagog je ukusa. Olakšava disajne tegobe i preporučuje se kod prehlade i gripa. Podstiče znojenje, povoljno deluje na varenje, ublažava grčeve u stomaku. Koristan je kod problema s bubrezima jer pospešuje izlučivanje štetnih sastojaka iz organizma. Lipov med se preporučuje srčanim bolesnicima.Posebna preporuka: bolujete li od astme, pojedite punu kašiku rendanog rena sa lipovim medom.

Powered by WebExpress